Author Topic: Mercenaries 2 - tehtävien läpipeluuopas! [ÄLÄ postaa]  (Read 1333 times)

Carbonox

 • Veteraani
 • Bodyguard
 • ******
 • Posts: 2 643
 • PSN ID: Carbonox (lisäykseen siis :P)
  • 100% läpipeluuopas GTA IV:hen!
Onko ongelmia? Jos on, niin älkää sitten enää nääntykö niiden vuoksi, sillä minä olen päättänyt tehdä tämmöisen pienen läpipeluuohjeen saman tien koko peliin! :) Mutta hiiteen turhan pitkät alkupuheet, ne eivät ole koskaan olleet minun alaani. Suoraan oppaaseen vaan! -->

1. Rescue Carmona

Kun peli alkaa, olet veneessä. Kontrollit ovat aika lailla samat kuin PS2:n GTA:issa, paitsi että L1 toimii käsijarruna. Mene eteenpäin kivien ohi ja aja vene rannalle. Poistu kyydistä seuraten ruudulle tulevia ohjeita ja odota, että sinulle tuodaan aselaatikko. Hajota se ja ota kranaatinheitin ja ammuksia. Sen jälkeen mene eteenpäin. Vastaanottajina toimii neljä vihollista. Heidät sinun pitää tappaa päästäksesi eteenpäin. Jos käytät kranaatinheitintä, muista tähdätä vähän vihollisen yläpuolelle, koska kranaatti ei kulje suorassa linjassa. Kun kaikki on hoideltu, odota vähän aikaa ja avaa PDA, kun käsketään. Sitten palaa peliruutuun ja käske paikalle ilmahyökkäys. Sinulle annetaan ilmaiseksi yksi "Satellite-Guided Bomb", joka käyttää satelliittia kohteen löytämiseksi. Ohjaa kamera portin yläpuolelle ja suorita minipeli, jossa sinun pitää painaa X-nappia oikealla ajoituksella. Kun suoritat sen, peräänny kauemmas portista ja ihaile pelin ensimmäistä suurta räjähdystä.

Mene eteenpäin. Muutama vihollinen partioi täällä, mutta heistä ei ole suurta vaivaa, ei ainakaan jos pelaat Mattiaksella. :D Edessä on Heavy MG: tä käyttävä vihollinen, jonka voit hoidella etäältä heittämällä kranaatin. Ole joka tapauksessa varovainen, koska tuo tykki tekee kovempaa vahinkoa kuin perusrynkyt. Tapettuasi hänet, millä tyylillä sitten haluatkaan, kulje eteenpäin ja ammu täältä kolme vihollista lisää - ei vaikeaa. Sinulle tuodaan tämän jälkeen jeeppi, jolla taitetaan vähän matkaa. Älä välitä tiellä olevista esteistä, jeeppi huristaa kätevästi niiden läpi, ja vauhti korkeintaan pikkuisen hidastuu, joskus auto saattaa pikkuisen nostaa keulaa. Älä myöskään välitä vihollisista, jotka tulittavat, sillä jeeppi kestää kyllä. Tien päässä on kuitenkin portti, jonka tuhoamiseksi sinulle annetaan toinen ilmahyökkäys. Tee sama minipeli ja portti tuhoutuu viholliset mukanaan.

Sinulle tuodaan tällä kertaa tankki. Aja ylämäkeen joko normaalisti polkua pitkin tai vain oikaisemalla, tankki kyllä pääsee mäkeä ylös. Vihollisia on täällä, mutta heistä ei tarvitse huolehtia, koska heillä on pelkät konekiväärit ja tankit ovat sattumoisin luodinkestäviä. Kun pääset mäen huipulle, sinun pitää mennä toista puolta alas. Turha väistellä taloja hienotunteisesti, voit vain murskata ne (ja myös niiden katoilla olevat viholliset) ajamalla niitä päin. Kun pääset vanhan ja pienen linnoituksen äärelle, ammu tankin tykillä siellä oleva portti rikki, mikä mahdollistaa vapaan pääsyn sisään. (Paras tyyli sisään, jos et ole kovin hyvä satelliittiminipelissä) Muutama vihollinen partioi aluetta, joten räjäytä heidät tankin tykillä kuoliaiksi, jos siltä tuntuu. Suorittaaksesi tehtävän mene kartassa näkyvään merkkiin ja hae Carmona. Homma on sitä myöten selvä.

Palkkio: Ei mitään...:(

2. Moving In

Solano ei maksanut sinulle ja yritti tappaa sinut, ja hommahan ei jää tähän. Kun tehtävä alkaa, olet valtatien varressa. Huomaa, että et voi poistua kartassa näkyvälle tummennetulle alueelle, sillä Fionan satelliittisysteemi ei kanna sinne asti. Tehtävänäsi on varastaa Solanon kartano, jonka omistaja ei kyllä enää ole paikalla, mutta alkukoston merkeissä näin. Ota jokin kulkupeli joko parkista tai varasta tieltä. Kun pääset kartanon lähelle, siellä on muutama VZ:lainen valmiina, mutta jos sinulla on auto, rymistele heidän ensimmäisestä tiesulustaan läpi kartanon maille ja sitten portista läpi. Jos tulit moottoripyörällä, lähellä on C4:a sisältävä aselaatikko, ja semmonen räjähde kaataa portit tehokkaasti.

Kun olet kartanon pihassa, sinun pitää tappaa viisi "päävihollista". Yksi heistä on etupihalla. Ylitä silta ja mene sitten oikealle, ja siellä hän luuraa. Päävihollisilla ei ole mitenkään erityisesti enemmän energiaa tai muutenkaan mitään erikoista tavallisiin vihollisiin verraten, mutta he ovat pääkohteesi. Muista mennä kulkupelin sisään tilanteen käydessä kuumaksi, sillä ne tuovat sinulle ekstrasuojaa. Muista myös tsekata ympäriinsä olevat aselaatikot, joiden sisältönä on yleensä jotain kivaa. Kun ensimmäinen päävihollinen on tapettu, mene takapihalle. Täällä päävihollisia on kaksi, mutta hekään eivät ole suuri ongelma. Etene heidät tapettuasi takapihaa pitkin kartanon sivulle, jossa ovat kaksi viimeistä. VZ:laisten lisäksi täällä on kuitenkin myös kansalaisia, joiden tappaminen ei tee hyvää rahatilanteellesi, joten varmista, että tähdätessäsi ihmistä tämän kohdalle tulee punainen rinkula ennen kuin ammut. Jos ei tule, kyseessä on kansalainen. Yksi pääkohteista on täällä ja viimeinen on pensasaitasokkelon sisällä. Jos haluat tehdä nopeaa jälkeä viimeisestä, nappaa Carbyne-urheiluauto parkista ja kaasuta pensasaitojen läpi ja kohteen päältä.

Tämän jälkeen sinun pitää mennä kartanon sisään, joten palaa etupihalle ja mene ovelle, joka on nyt auki. Ammu VZ:laiset saadaksesi vapaan pääsyn ja ihaile hienoa näkymää, joka ei tosin kauaa tällaisena pysy. Mene kohti näkyvillä olevaa merkkiä, ja tankin pitäisi tulla ovesta ulos. Koska tilanne on melko epäreilu, sinun kannattaa varastaa tankki. Tämä yksilö, Puma Light Tank, on kohtalaisen helppo varastaa. Aluksi sinun täytyy vain painaa ympyrää pari kertaa avataksesi ohjaamon luukun ja sitten rämpyttää X: ää saadaksesi kranaatin itsellesi. Tämän jälkeen tankki on sinun. Mutta ohi se ei vielä ole - viholliset nimittäin tulevat kimppuusi, ja sinun pitää tappaa heidät. Ammu tankin tykillä kohti heitä. Sinun pitää tappaa kymmenen, eikä se taida mikään suuri ongelma olla. Kun kymmenen on kuollut, loput lähtevät pakoon ja kartano on sinun.

Palkkio: Ei rahaa, mutta tukikohta tulevaisuuden suunnitelmille...

Emplaced Weapons Challenge

Tämä on ensimmäinen Fionan haasteista, ja siinä testataan taitojasi tiettyyn paikkaan asetettujen aseiden kanssa. Ensimmäinen tavoitteesi on mennä vartiotorniin ja käyttää Heavy MG:tä, jolla sinun pitää tuhota kaikki patsaat, mitä näkyvillä on. Jos panoksesi loppuvat, käytä vieressä olevaa toista tykkiä. Patsaiden tuhoaminen on sangen helppoa, koska ase ei ole mikään kovin epätarkka ainakaan verrattuna seuraavaan.

Kun patsaat ovat maassa, mene Recoilless Riflen ääreen. Tämä on ärsyttävin kohta - tuhoa Solanon autot, jotka heitetään jollakin konstilla näkyville. RR on varsin epätarkka, mutta hyvällä tuurilla voit tuhota auton jo ennen kuin se edes osuu maahan ensimmäistä kertaa. Jos tuhoat auton riittävän nopeasti, aika pysäytetään viideksi sekunniksi, ja sillä ei ensimmäisellä ja toisella kerralla ole paljon merkitystä. Kun tarpeeksi monta autoa on tuhottu, on viimeisen tykin vuoro.

Mene Grenade MG:lle toiseen vartiotorniin ja ammu lisää patsaita. Aivan kuin tavallisenkin kranaatinheittimen kanssa, muista tähdätä kohteen yläpuolelle, muuten ei osu. Patsaita on kahdessa kohtaa, alhaalla tienposkessa ja vasemmalla olevalla kalliolla. Kaikkia ei tarvitse tuhota, ainoastaan leijonanosa. Kun haaste on suoritettu, saat sen panoksen, minkä sitten asetitkaan.

Palkkio: Panos, jonka asetit, Fiona's Favourites -aselaatikko (Lvl 2), uusi kostyymi (Lvl 3)

Grenade Launcher Challenge

Tämä haaste aukeaa, kun suoritat edellisen. Tässä käytetään peruskranaatinheitintä (sellaista, jonka kanssa voit liikkua). Sinun pitää tuhota kohteita ympäri kartanon aluetta. Ainut juttu on se, että sinun pitää ampua hiekkasäkkien takaa, ei niiden edestä tai sivulta. Ensimmäiseksi sinun pitää tuhota yksinkertaisia patsaita, joissa ei varmaan ole mitään erityistä - ei varsinkaan räjähdetynnyrien myötä. Seuraavaksi vuorossa on joukko autoja, jotka eivät nekään ole mikään suuri ongelma. Seuraavaksi patsaat on asetettu valtavan rakennuksen (hangaari?) päälle, mutta ei niiden tuhoaminen taaskaan ongelma ole, kunhan tähtäät tarpeeksi korkealle. Saatat vaikka tuhota koko hangaarin kertaheitolla, jos tuhoat valkoisen polttoainetankin sen vierestä.

Vielä vähän patsaita jäljellä. Jotkut näistä voivat olla aika lähellä ja kenties kranaatinheitin vahingoittaa sinua, jos et ole tarpeeksi varovainen. Mitään suurta vahinkoa ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Patsaat on helppo tuhota. Viimeinen vaihe tosin voi olla melko sekava, kun sinun pitää mennä vartiotorniin ja tuhota patsaat, jotka ovat pylväiden takana. Pylväät ovat hajoamattomia, ja niksi on ampua niiden viereen tuhotaksesi patsaan. Alas hyppääminen ja niiden taakse kiertäminen ei ole vaihtoehto, sillä vain hiekkasäkkien takaa on lupa ampua. Seisoma-asento on paras tyyli ampua näiden kohdalla.

Palkkio: Samat kuin edellisessä haasteessa

Pistol Challenge

Tämä aukeaa vastaavasti GL Challengen tekemisestä. Tämä on lyhyt ja helppo, ja tässä harjoitellaan pistoolilla ampumista. (Olkoonkin että ase ei varmaankaan ole kovin yleisessä käytössä pelin aikana) Sinun pitää edellisen haasteen tavoin ampua nimenomaan hiekkasäkkien takaa. Kohteesi ovat Solanon maalauksia, jotka kaatuvat yhdestä luodista. Niihin on melko helppo osua ainakin aluksi. Heti kun olet tuhonnut kaikki senhetkiset kohteet, juokse seuraaville säkeille ja jatka samaa rataa. Haaste ei kestä kauaa, ja ainoastaan lopussa on vähän enemmän tuhottavaa, kun maalauksia tulee muutama lisää ensimmäisten ampumisen jälkeen. Viimeiset maalaukset ovat varsin kaukana ja niihin tarvitaan tarkkuutta, mutta vaikka tarvitaankin, paras tyyli on silti ampua seisoma-asennosta, koska muuten säkit voivat olla tiellä ärsyttävästi.

Huom! Tässä, kahdessa edellisessä ja tulevassa "Sniper Challengessa" kolmas level voi olla tuskastuttavan hankala. Jotta sen pääsisi jollain ilveellä läpikin, kannattaa hoitaa homma co-oppina, sillä kaksi hoitaa homman nopeammin kuin yksi.

Palkkio: Samat kuin edellisissä haasteissa

3. Universal Petroleum

Tämän tehtävän saat, kun puhut Fionalle ja valitset siitä UP-kohdan. Esittelyvideon jälkeen tehtävä alkaa. Sinun täytyy viedä varastetut aseet takaisin UP: n päämajaan. Voit käyttää Fionan autoa mennäksesi aseiden sijaintipaikkaan, mutta varaudu pulittamaan jonkin verran, jos se tuhoutuu. Tämän vuoksi sitä ei kannata turhan usein ajella, ei varsinkaan taisteluiden ohi. Tehtävän alkumatkassa myös opetetaan käyttämään GPS:ää. Se on helppoa - mene PDA:han ja paina neliötä sen kohdan yllä, mihin haluat näkyville reitin. Helppoa kuin heinänteko.

Kun pääset lava-autolle, jonka lavalla aseet ovat, joudut vihollisten hyökkäyksen kohteeksi. Ennen kuin nouset auton rattiin, tapa alueelta mahdollisimman moni ja heitä vaikka C4 paikalle tulleeseen veneeseen, jotta siitäkään ei tarvitse huolehtia. Kun alue on turvallinen, mene autoon ja aja poispäin. Aseet sen lavalla tosin lentävät kyydistä, jos teet mitään turhia liikkeitä. Sinulla pitää olla ainakin yksi ase mukanasi suorittaaksesi tehtävän. Aja niin kuin normaali ihminen äläkä törmäile mihinkään. Korkeassa vauhdissa jarruttaminenkaan ei ole hyvä idea, joten pidä vauhti sopivana. Jossain kohtaa pari VZ:n jeeppiä hyökkää kimppuusi, mutta niistä ei tarvitse välittää, koska ne eivät yritä kiilata sinua tieltä, vain tulittaa konekivääreillä, jotka eivät haittaa aseidenkuljetusta yhtään. Kun tulet oikealle kaartuvasta mutkasta, sinua kuitenkin odottaa kaksi VZ:n rekkaa, jotka kyllä yrittävät kiilata, joten ole tarkkana kuin porkkana ja varaudu kiertämään kummatkin kunnolla.

Päästyäsi Maracaibon taajamaan UP:n sotilaat pitävät VZ:laiset poissa, mutta homma ei ole vielä ohi. UP HQ on aika kaukana monien korttelien päässä, ja kaupungissa on edelleen riski menettää aseita törmäämällä autoihin tai rakennuksiin. Aja varovasti aina HQ: lle asti, jonka jälkeen pysäytä lava-auto keltaiseen rinkulaan ja tehtävä on suoritettu.

Palkkio: Rahaa (riippuen aseiden määrästä, max. 9.5K)

4. The Devastator

Tämä on helppo tehtävä. Päästäksesi sisään UP HQ:hun, sinun täytyy ensin hoitaa heille vielä yksi juoksupojan homma - tuo heidän päämajalleen heidän uniikki kulkupelinsä, The Devastator. Se sijaitsee keskellä aluetta, jossa UP ja VZ parhaillaan kamppailevat alueen herruudesta. Kun olet taistelun keskellä, mene puhumaan merkitylle UP:n sotilaalle ja Devastator tulee näkyville. Onko se kenties tankki? No, minä en kerrokaan, mikä se on, sanon vain että mene kyytiin ja kulje pois taistelutantereelta ennen kuin tulee pipi. :] Samalla tavalla kuin edellisessäkin hommassa, vie Devastator UP HQ:n kulmassa olevalle tyhjälle alueelle (ja kuuntele sotilaiden kommentteja ennen kulkupelistä poistumista). Suoritettuasi tämän pikkuhomman pääset nyt vapaasti HQ:n sisälle puhumaan UP:n johtajalle.

Palkkio: 25.0K

5. Phone Tag

Tämä on jo isompi homma. Puhuttuasi UP:n johtajalle sinun pitää jäljittää kidnapattu UP:n työläinen ja viedä hänet turvassa HQ:lle. Ensimmäinen vaihe on se, että sinun pitää viedä kolme "Listening Postia" merkittyihin kohteisiin, jotka kaikki ovat VZ:n reviiriä, joten varaudu tulitaisteluihin. Tehtävässä sinua avustaa UP:n helikopteripilotti Ewan Dewlin, joka myös tuo LP:t silloin kun pyydät. Sinulle annetaan myös muutama ilmainen tarvike, joita sinulle voidaan tuoda. Lisäksi käytettävissä on kaksi Cluster Bomb -airstrikea, mutta ne eivät ole sitten mitään tehokkaimpia.

Ensimmäinen kohde on lentokentällä alueen vasemmassa reunassa. Kun tulet alueelle, näet kaksi korkeaa parkkihallia. LP pitää viedä sinua lähempänä olevan katolle, mutta mene sen sijaan kauimmaisen sisään ja ramppeja pitkin ylös asti. Tämä siksi, koska katolla on SAM-tykki, joka ampuu Ewanin alas, jos yrität kutsua hänet tuhoamatta sitä. Tapa vihollinen, joka sitä käyttää, ja mene itse sen ohjaamoon. Vaihda aseeksi ohjuslaukaisin (paina R2) ja ammu taivaalla pöristävä helikopteri. Kun se on maassa, poistu tykistä ja tuhoa se C4:lla, jottei kukaan muu pysty käyttämään sitä enää. Mene Support-valikkoon ja ota siitä "Listening Post Delivery", jonka jälkeen heitä savukranaatti keltaiseen rinkulaan toisen parkkihallin katolle. Ensimmäinen hoidossa.

Nyt hyppää alas (et kuole etkä ole kuolemaisillasi). Jos haluat, voit varastaa aluetta kiertelevän Armadillo-tankin, joskin siinä on pelkkä konekivääri, jota voi käyttää ainoastaan tykkimies, mutta tuhoisa se on kulkupelejä murskatessaan ja luodinkestäväkin. Sen varastaminen on helppoa, rämpytä vain neliötä ja se on sinun. Seuraava kohde on Maracaibon kaakkoiskulmassa, jossa on VZ:n tukikohta. Täällä on samanlainen tankki kuin mikä piti varastaa toisessa tehtävässä, ja yritä saada se haltuusi, jonka jälkeen tuhoa RPG-miehillä varustettu rakennus (joiden kanssa kannattaa olla jatkossakin varuillaan, ne kannattaa tuhota mahd. pian) ja tapa viholliset, jotka tulittavat sinua kohti. Sen jälkeen heitä savukranaatti keskelle rinkulaa ja LP tuodaan.

Aikaraja ilmestyy, mutta 15 minuuttia on riittävän pitkä aika. Aja uudella lahjatankillasi Maracaibon koilliskulmaan, jossa on taas yksi VZ:n pienehkö tukikohta. Sitä tosin vahtii toinen tankki, jonka ohjaimissa on jo valmiiksi vihollinen. Tuhoa tankki ennen kuin se tuhoaa sinut ja ammu sitten tukikohdan portti alas. Rymistele sisään ja tuhoa RPG-rakennus, jonka jälkeen varmista, ettei kukaan varasta tankkiasi poistuessasi siitä (räjäytä se C4:lla) ja heitä viimeinen LP-merkki rinkulaan. Sitä myöten selvä homma.

Nyt ota jokin kulkupeli ja palaa kaupungin kaduille. Pikkuhiljaa kohdeauto alkaa tulla näkyviin tutkassa puhelinsoiton edetessä. Lähde kulkemaan sitä kohti. Älä vaivaudu käyttämään GPS:ää, sillä auto liikkuu, kuten jo arvaatkin. Pääset varmasti sen luo kauan ennen kuin aika loppuu. Tämä auto pitää varastaa takaosasta, joten paina autoonnousemisnäppäintä takaovien vieressä (koska hahmosi on nopeampi kuin auto, ei tarvitse väijyä missään) ja suorita sitten vaadittu näppäinyhdistelmä varastaaksesi auton. Sitten vie työntekijä UP HQ:lle.

Vielä yksi vaihe. Ewan tulee helikopterilla HQ:n pihaan, ja sinun pitää vielä mennä hänen kyytiinsä. Siirrä kursori kartalla PMC:n päälle kohtaan, jossa näkyy H-kirjain, ja paina X:ää, jonka jälkeen tiedossa on vielä viimeinen välivideo. Tiimisi kasvoi juuri yhdellä jäsenellä.

Palkkio:
- 500.0K
- Ewan tiimiisi helikopteripilotiksi
- Raven (UP:n perusajokki, jonka takaosassa konekivääri)
- UP Supply Drop (simppeli aselaatikko, Carbine Rifle tais olla sisällä) (kauppaan)
- CQB Kit (pisla ja haulikko)
- C4 Supply Drop (nimen mukaisesti C4:sta)

Standing Bounties (UP):

Tämä on yksi uusista asioista, mitä avautuu suoritettuasi tehtävän "Phone Tag". UP antaa sinulle rahaa jokaisesta PLAV:n sotilaasta, jonka tapat. Tässä on se hyvä puoli, että niin kauan kuin et ole aloittanut "Introduction to the PLAV"-hommaa tukikohdastasi, nämä eivät raportoi hyökkäyksistäsi. Jokaisesta taposta ansaitset viisituhatta dollaria, ja silloin kun saavutat tietyt määrät tappoja, saat erikoispalkkioita.

- 3: Raven GL (UP: n perusajokin toinen versio, jossa on konarin tilalla kranaatinheitin)
- 10: Archer Guntruck (iso UP-rekka, kaksi 360 astetta kääntyvää konaria)
- 25: Rogue Assassin (UP: n hyökkäyshelikopteri, jossa AntiTank-ohjukset ja minigunit)
- 50: Raven GL (sama kuin edellä) (kauppaan)

Verify HVT's (UP):

HVT:t ovat korkea-arvoisia kohteita, joita sinun pitää kaapata UP:lle. Heidän sijaintinsa on merkitty karttaan oikeinmerkeillä sinisellä taustalla. Heidän kaappaamisestaan (tai tappamisestaan) saa rahaa, joskin uhrin kuollessa rahamäärä puolittuu. Kaapataksesi HVT:n mene hänen luokseen, lyö häntä, paina kolmiota sitoaksesi hänet paikoilleen ja kutsu paikalle Extraction-helikopteri, jonka jälkeen kanna HVT (paina taas kolmiota hänen vieressään) ja lastaa helikopteriin. Näistäkin saa tiettyjä bonuksia rahan lisäksi.

- 1: Mantis Light Tank (UP:n tankki, peruskamaa, sisältää tavallisen tykin ja konarit) (kauppaan)
- 3: Anti-Tank Rogue (Rogue Assassinin tapainen helikopteri, tarkoitettu tankkien tuhoamiseen)
- 5: Tank Buster (tankkien tuhoamiseen käytetty ilmahyökkäys, lentokonepilotti tosin tarvitaan) (kauppaan)
- 8: Combat Air Patrol (helikopterien tuhoamiseen käytetty ilmahyökkäys, taas tarvitaan lentokonepilotti) (kauppaan)
- 10: Combat Rogue (taas yksi UP:n hyökkäyskopteri, ei tosin AT-ohjuksia, pelkät normaalit) (kauppaan)

Destroy Targets (UP)

UP haluaa sinun myös tuhoavan muutamia VZ:n rakennuksia. Nämä on merkitty karttaan tähtäysmerkillä sinisellä taustalla. Talojen tuhoamiseen paras väline on C4, mutta jos ei ole saatavilla, kokeile tankkia tai airstrikea - muutamat, kuten Artillery Strike, eivät vaadi lentokonepilottia. Muutama näistä tosin on avatun alueen ulkopuolella, mutta jos menet Ewanille ja valitset "Introduction to Eva", aukeaa sinulle nätti alue, johon kuuluvat myös tiheään sijoitetut rakennukset kartan etelälaidassa. Piraattisaarilla oleville pääsee siten, että avattuaan Evan tiimiinsä valitsee "Introduction to Misha" ja saaret avautuvat. Näistäkin saa taas erikoisbonuksia.

- 1: Grenade Launcher Drop (aselaatikko, joka sisältää kranaatinheittimen)
- 3: Warhorse Patrol Boat (UP:n vene, joka on mukavasti aseistettukin)
- 5: Rogue Transport (UP:n perushelikopteri, ei tosin tykkejä, tarkoitettu joukkojen kuljetukseen) (kauppaan)
- 8: Grenade Launcher Drop (taas se kranaatinheitinlaatikko) (kauppaan)
- 13: Luxury Car (ei mitään tykkejä tai vastaavaa, mutta kuitenkin kiva luksusauto) (kauppaan)

6. Altagracia Outpost

Tämä on ensimmäinen tukikohdanvaltaustehtävä, ja toisin kuin pelin muut vastaavat, se on pakko mennä päästäkseen eteenpäin pelissä. Tehtävä alkaa Maracaibon itäosassa olevasta UP:n tukikohdasta. Mene merkityn rakennuksen sisään ja kohtaat miehen, joka antaa sinulle myös tämän tehtävän. Häneltä voit muiden tulevaisuuden kontaktien tapaan myös ostaa kauppaan ansaitsemiasi ilmahyökkäyksiä, kulkupelejä ja aseita.

Kun tehtävä alkaa, aja sillan yli East Maracaiboon, jossa tukikohta sijaitsee. Kun pääset lähemmäs, sinun pitää saada ainakin kolme UP:n sotilasta tukikohdan sisään, jotta voit vallata sen. Tämä on varsin helppo paikka vallata, sillä kovin suurta määrää puolustajia ei ole paikalla, eikä ainoatakaan Anti-Air Missilellä tai jollain vastaavalla, paljon haittaavalla aseella varustautuneita ole ollenkaan. Pysäytä auto suoraan tukikohdan ulkopuolelle, poistu ja valitse Support-valikosta "UP Strike Team". Tämä vaihtoehto (joka tosin on saatavilla vain näissä tehtävissä) tuo paikalle helikopterin, jossa on muutamia UP:laisia. Suojaa heitä heidän poistuttuaan kopterista, sillä jos he kuolevat, joudut kutsumaan uuden tiimin paikalle. He juoksevat kyllä ajallaan rakennuksen sisään, vaikka siinä vähän aikaa kestääkin. Muista myös tappaa merkityt VZ:laiset, sillä jos joku näistä pääsee tukikohdan sisään, joudut aloittamaan alusta UP:laisten sisäänviennin. Kun kolme on sisällä, paikka on vallattu ja avaat samalla uuden laskeutumisalueen.

Palkkio:
- 300.0K
- UP Tank Attack (käytetty tankkientuhoamiseen, mutta UP hoitaa homman, joten ei tarvita omaa pilottia) (kauppaan)
- Raven (UP:n perus-SUV, jonka perässä konekivääri) (kauppaan)
- C4 Supply Drop (C4:sta, jes) (kauppaan)
- PMC Fuel Storage Upgrade (nostaa bensan saatavilla olevaa maksimimäärää 200:lla) (kauppaan)
- Uusi laskeutumisalue

7. Maracaibo Airport Outpost

Tämä ei ole pakollinen tehtävä, mutta antaa sinulle ainakin taas vähän bonusta ja yhden laskeutumisalueen lisää. Tehtävä alkaa Altagracia Outpostin sisältä. Kun se alkaa, mene johonkin autoon ja aja Maracaibon länsipuolella olevalle lentokentälle. Tämä valtausoperaatio on paljon vaikeampi kuin edellinen, koska RPG-rakennuksia on jo jonkin verran ja vartiointi on muutenkin paljon tiukempaa kuin Altagraciassa. (Tosin ei tarvitse epäillä, miksi, kun kerran lentokenttä on tärkeä alue)

Paras taktiikka on räjäyttää C4:lla RPG-miehiä täynnä olevista taloista toinen, mutta koska toisen vieressä on bensatankki, sen voi tuhota vain räjäyttämällä bensat ja mökin mukana. Tämän jälkeen UP-tiimiä kuljettavan helikopterin ei pitäisi enää millään tavalla olla vaarassa, joten kutsu hyökkäystiimi ja varmista, että he pääsevät sisään ilman ongelmia. Ei mitään erityisen uutta.

Palkkio: - 300.0K
- Mantis Light Tank (UP:n tankki, sama kuin minkä saa nappaamalla yhden HVT:n) (kauppaan)
- UP Ground Attack (käytetään normaalien maakulkupelien tuhoamiseen, UP hoitaa taas) (kauppaan)
- PMC Fuel Storage Upgrade (kauppaan)

8. Into the Green Zone (1,2,3)

Tämä on ensimmäinen pelin tehtävä, joka sisältää kolme tasoa. Nämä tehtävät eivät ole pakollisia, ja niitä tehdäänkin lähinnä 100 prosentin saavuttamiseksi ja uusien tavaroiden avaamiseksi. Nämä alkavat lentokentältä, ja sinun tavoitteesi on aina sama - kuljeta UP:n VIP merkittyyn paikkaan.

Taso 1:

Tässä ei ole mitään ongelmaa. VIP haluaa UP HQ:lle, joka on todella lähellä. Ota hänet siis kyytiin ja aja kaupungin taajamaan. Muutama VZ n jeeppi on täällä sinua vastassa, mutta he eivät ole mikään ongelma, ainakaan vielä. Huomaa myös hyppyri. Vietyäsi VIP:n HQ:lle homma on hoidossa.

Palkkio:
- 300.0K + bonus (riippuu nopeudesta ja tasosta)
- Light MG Drop (pudottaa aselaatikon, jossa on Light MG eli M249) (kauppaan)

Taso 2:

Hae VIP samasta paikasta. Tällä kertaa hän haluaa UP Depotille, eli sieltä, mistä sait Altagracia Outpostin valtaamistehtävän. Tämä on jo vähän vaikeampaa, koska etäisyys on pidempi ja kadut ovat täynnä Armadillo-tankkeja ja Iguana MG:itä. Ota nopein tie ja varo tankkeja, vaikka niissä ei muuta olekaan kuin konekiväärit, koska ne voivat tehdä pahaa jälkeä osuessaan autoosi.

Palkkio:
- 300.0K + bonus
- CQB Kit (aselaatikko, jossa muutamia lyhyen matkan taisteluun käytettäviä aseita) (kauppaan)

Taso 3:

Tähän on yksinkertaisesti yksi strategia: tilaa helikopteri ja lennä sillä. Kohde on Altagracia Outpost, joka on entistä kauempana, ja nyt tiellä on jo kovemmilla tykeillä varustettuja tankkeja. Niitä on vain liikaa, joten helikopteri on paras tyyli. Ole silti varovainen, sillä jossain päin on muutama Anti-Air Missilellä varustautunut vihollinen. Ohjuksia voi kyllä väistellä lentelemällä ylös ja alas, mutta en suosittelisi silti menemään niiden lähelle. Ainakin kahden rakennuksen katolla on ohjusmiehet - erään UP HQ:n lähellä (länsipuolella) olevan talon katolla sekä Altagracia Outpostin länsipuolella olevan hotellin katolla. Välttele näitä taloja. Tankeista ei tarvitse yläilmoissa huolehtia.

Palkkio:
- 300.0K + bonus
- Combat Rogue (UP:n hyökkäyshelikopteri, ei tosin AT-ohjuksia vaan tavalliset) (kauppaan)

9. Cabimas Outpost

Tämä on viimeinen ja vaikein UP:n vallattavista tukikohdista. Tehtävä alkaa lentokentältä, aivan kuin "Into the Green Zone". Vaikka etäisyys on pitkä, suosittelen menemään maitse, sillä tukikohdassa on SAM-tykki, joka tuhoaa helikopterisi alta aikayksikön. Tästä johtuen suositeltavaa onkin tuhota SAM mahdollisimman nopeasti, tai mieluusti varastaa se ja ampua sillä viholliset. Ohjukset vievät porukkaa mukanaan räjähtäessään ja konekiväärit ovat todella tehokkaat, joten viholliset eivät tule saamaan armoa. Kun olet hoidellut alueen tyhjäksi, heitä C4 tykkiin ja kutsu hyökkäystiimi paikalle. Toista sama kuvio kuin ennenkin, ja tukikohta on vallattu.

Palkkio:
- 300.0K
- UP Air Attack (ilmahyökkäys, jolla tuhotaan kaikki alueella kiertelevät helikopterit) (kauppaan)
- PMC Fuel Storage Upgrade (kauppaan)

10. Built For Speed (1,2,3)

Nämä tehtävät alkavat Cabimas Outpostilta. Ne ovat kaikki aika samanlaisia, ja melko helppoja, jos vain osaat ajaa. Nämäkään eivät ole pakollisia, kuten sanoinkin jo kaikista kolmitasoisista tehtävistä.

Taso 1:

Mene Veloce-urheiluauton ohjaimiin ja aja merkittyä reittiä pitkin. Reitti on aika pitkä ja auto on sen verran nopea, että sillä on syytä ajaa hillitysti. Saat aika paljon aikaa alussa ja jokaisella checkpointilla. Reitti kulkee ensin General Carmona Bridgen yli Maracaiboon, jossa sinun pitää kierrellä autolla checkpointien läpi aina UP HQ:lle saakka.

Palkkio:
- 300.0K
- Archer Guntruck (UP: n rekka, kaksi 360 astetta kääntyvää konaria) (kauppaan)

Taso 2:

Käytännössä sama kuin edellä, mutta aikaa annetaan sinulle vähemmän sekä alussa että eri checkpointeilla.

Palkkio:
- 300.0K
- Warhorse Patrol Boat (UP:n vene, josta löytyy konekivääri vesillä vartioivien vihollisten tuhoamiseen) (kauppaan)

Taso 3:

Taas sama reitti, mutta nyt joudut ajamaan aika nopeasti ainakin alussa saadaksesi tarpeeksi aikaa. Loppujen lopuksi haaste menee kuitenkin aika helpoksi, kun saatavilla oleva aika lisääntyy.

Palkkio:
- 300.0K
- Rogue Assassin (minigunilla ja AT-tykeillä varustettu UP:n hyökkäyshelikopteri) (kauppaan)

Sniping Challenge

PMC:hen aukesi jo Phone Tagin jälkeen pari uutta haastetta, mutta ei kai sillä järjestyksellä väliä ole...? Tämä on viimeinen Fionan haasteista ja siinä harjoitellaan snaippaamista. Kun haaste alkaa, olet PMC:n katolla, mutta kannattaa hypätä parempaan kohtaan, josta on kunnollinen näkymä kaikkialle. Sinun tulee snaipata Solanon maalaukset sekä autot, jotka tosin kestävät sen verran luoteja, että edullisinta on ampua niiden viereen asetetut tynnyrit. Lisäksi haasteen aikana ohi viedään bonuspatsaita (toista Ewan kuljettaa helikopterillaan ja toista ajetaan El Grandella autotallista ja sieltä poispäin), joiden tuhoaminen antaa sinulle muutaman sekunnin lisää aikaa. Niin, ja jos et tiennyt, niin snaippaustilaan mennään painamalla R3:a.

Palkkio: Samat kuin muissa Fionan haasteissa

Winching Challenge

Tämä on Ewanin haaste, joka on aika helppo, kun sen osaa, ja samalla paras tyyli ansaita kätevästi rahaa nopeaan tahtiin. Siinä ei tarvita kaverin apua kolmannen tason suorittamiseen, sillä aikaraja ei muutu, ainoastaan korkeus. Sinun pitää ensin mennä Castro Transport-helikopterin ohjaimiin ja lentää keltaisen rinkulan yläpuolelle. Keskellä oleva työkalupakki pitää saada ainakin viiden metrin korkeuteen, ja tehdäksesi sen sinun täytyy käyttää kopterin nostokoukkua rakentaaksesi konteista ja muusta riittävän korkean tornin, jonka päälle työkalupakki pitää laskea. Paina nuolinäppäintä vasemmalle ottaaksesi koukun esille ja nosta kontti johonkin päin rinkulaa. Se ei ole vaikeaa - paina samaa nappia uudestaan irrottaaksesi kontista. Sitten vaikeampi. Ota toinen kontti ja leiju varovasti sitä kannatellen alemman yläpuolella. Ei ole helppoa, mutta kun olet sopivassa asetelmassa, pudota kontti. Nyt nosta työkalupakki ja laske se kontin päälle. Paina vielä nuolinäppäintä vasemmalle poistaaksesi koukun käytöstä ja saat rahat. Muista vain jatkossa kasata korkeampia torneja, koska korkeus kasvaa joka kerta.

(Mielenkiintoista, kuinka tämän suorittamisesta kolme kertaa saa kultaisen trophyn...)

Palkkio: Asetettu panos

11. Leave No Trace

Tämä on aika sopivan iso tarinatehtävä, joka voi olla ekalla kerralla hankala, mutta ei suinkaan mikään mahdoton. Sinun pitää ensiksi käydä varmistamassa, että UP:n korkea-arvoinen jäsen selviää VZ:n hyökkäyksestä East Maracaibon teollisuusalueella. Kun pääset alueelle, näet muutamia VZ:laisia. Sinun tulee tappaa heidät kaikki, ja koska tappaminen on tässä vaiheessa jo täyttä arkipäivää, ei siitä sen enempää. Kun porukat ovat kaatuneet, mene sisään merkittyyn rakennukseen ja puhu miehelle.

Hänen tarvitsee tuhota parit asiakirjat, jotta homma hoituu täydellisesti. Jostain kumman syystä mökkejä ei itse sovi tuhota, vaan kohde menee niiden sisään polttamaan asiakirjoja samalla kun sinun pitää suojata häntä. Kerää ammuksia ja muuta aselaatikoista ja mene sitten laivaan. Suosittelen käyttämään Heavy MG:n sijaan Recoilless Riflea, sillä lievästä epätarkkuudestaan huolimatta se on tehokas VZ:n autoja vastaan. Estä näitä pääsemästä barrikadin läpi niin hyvin kuin kykenet, ja varaudu tekemään sitä pitkään. Vähän ajan kuluttua sinun tulee mennä toiselle puolelle ja ampua sieltä tulevat viholliset. UP:n sotilaat antavat kyllä taustatukea, mutta koska he ajan myötä kuolevat joko VZ:n luoteihin tai näiden autojen tuhoutumiseen, ei heidänkään varaan kannata paljoa jättää. Kun asiakirjat on poltettu, mene mökille, ota kohde kyytiin ja mene nopeasti autoon.

Seuraava mökki on lähellä rakennusta, josta hait kohteesi äskettäin. Tämä kohta on paljon vaikeampi. Aloita menemällä Heavy MG:n ääreen ja suojaa pohjoisesta tulevaa tietä, jolta ensimmäinen vihollisrykmentti tulee. Joillakin heistä on Armadillo-tankit, jotka tosin tehdään vaarattomiksi ampumalla konekiväärimies. Jos sinulla on RPG, tuhoa sillä vihollisten autot ennen kuin he pääsevät barrikadin ohi. Jonkin ajan kuluttua vihollisia alkaa tulla myös oikealta ja vasemmalta. Paras tyyli on juosta mökin takana olevaan torniin ja ampua sieltä käsin kranaatinheittimillä VZ:n jeepit, jotka tulevat sinua kohti. Autoja tulee sen verran paljon, että varaudu pitkään suojaamiseen. Tälläkin kertaa UP:n sotilaat kuolevat ennen pitkää lähes poikkeuksetta, joten varaudu suojaamaan koko mökkiä kolmelta suunnalta tulevilta hyökkäyksiltä aivan yksin. Jonkin ajan kuluttua sinulle tuodaan tornin katolle jotain tavaraa, jonka pitäisi auttaa. Kun asiakirjat on poltettu, älä hae kohdetta autolla.

Ammu Anti-Air Missilellä taivaita kiertelevät helikopterit alas (jos olet tehnyt Doom Patrol -tehtävän, ammu vain toinen ja varasta toinen). Kun ilmahyökkäykset ovat ohi, ota joku auto alueelta ja aja sillä kohde takaisin UP HQ: lle. Tehtävä on hoidossa.

Palkkio: 995.0K

12. Doom Patrol

Suosittelen tekemään mahdollisimman aikaisin, ja se on mahdollista jo tehtävän "Phone Tag" jälkeen. Pääset tosin aloittamaan tehtävän vain puhumalla Ewanille ja valitsemalla "Introduction to Eva". Tässä vaiheessa, ellet ole tutustunut jo PLAV:iin, Merida ja Guanare aukeavat kartasta ja jälkimmäisen kaupungin itäpuoliskolle ilmestyy tehtävän merkki, joten sinne sopii suunnata.

Kun tehtävä alkaa, näet Cacharro De Muerte-auton edessäsi. Mene sen kyytiin ja aloita testiajo. Aloita ajamalla vain korttelin ympäri checkpointeista läpi. Älä vahingoita autoa turhan paljon, sillä sinulla on paljon ajoa edessäsi. Kun olet ajanut korttelin ympäri, mene tietä eteenpäin checkpointeja seuraillen aina hiekkatielle asti. Nyt aja kohti hylättyä kaivosta, jossa voit testata, kuinka auto kulkee soralla. Varo VZ:n tyyppejä, jotka ovat ahkeria tulittajia eivätkä epäröi ampua sinua kohti (törkeää!) Kun pääset kaivokselle, seuraa tietä. Tässä välissä lienee myös parasta mainita, että paras tapa ylittää kivet ja kaivoskärryt on käyttää R1-näppäintä hyppäämiseen. Hypyn kantomatka on aivan riittävä kivien sun muun ylitykseen. Yhdessä vaiheessa vastaan tulee ramppi, josta pääsemiseksi tosin ei hyppyä tarvita, mutta kun päädyt kanjonille, sinun pitää käyttää hydrauliikkoja. Hyppää aivan rampin reunalla ja sinun pitäisi yltää rotkon yli. Ole tosin tarkkana, sillä heti seuraavan kurvin jälkeen alkaa vihollisten hyökkäys ja heitähän piisaa. Auto on tosin ihan mukavan kestävä. Älä jää norkoilemaan, vaan paina kaasua. Välillä tulee myös pari ansaa, joissa kalliolta kaadetaan tukkeja, mutta ne voi väistää joko pysymällä tien toisessa reunassa tai vain hyppäämällä yli. Niitä tulee kolme kappaletta, eikä tämä ole oikein muuta kuin checkpointien kuittailua.

Mutta sitten tulee tankkeja! Ne ovat jo aika pahoja ja niiden tykki luonnollisesti tuhoaa autosi aivan kuin minkä tahansa muun aika helposti, joten älä anna niiden saada kunnon sihtiä. Ja muista, että paikalla on myös yhä niitä VZ:laisia konekiväärimiehiä. Kannattaa hyppiä tankkien yli, jos ne siis ampuvat tykillä (vaan minua ei ole ammuttu kertaakaan, hähää). Tankkien jälkeen kuitenkin matka päättyy ja sinun tulee enää vain ajaa auto tallin sisään ja mennä sitten näkyvillä olevaan merkkiin. Homma hoidossa.

Palkkio:
- Eva tiimiisi mekaanikoksi
- Grappling Hook (helikopterien varastamiseen, et voi menettää)
- Cacharro De Muerte (sama auto, mitä ajoit tehtävässä) (PMC:n kauppaan)

Destruction Race Challenge

Tämän voi aloittaa Evan kaupasta. Alussa sinun tulee mennä Vulcan 4x4-auton kyytiin, jolloin aikaraja käynnistyy. Aja autolla checkpointien läpi pois PMC: stä ja toiselle puolelle valtatietä, jossa reitti sijaitsee. Sinun pitää tuhota ainakin kuusi räjähdetynnyriä auton katolle asennetulla minigunilla saadaksesi bonusaikaa. Tavoitteen ei pitäisi aluksi olla vaikea, mutta aikaraja on aina vain tiukempi silloin kun taso kasvaa. Palkkiot tosin ovat sen mukaisia - kulkupelejä Evan autotallista.

Palkkio:
- Taso 1 - The Norse Wind (tuunattu, joskin aseeton prätkä)
- Taso 2 - Bogden Buggy (GTA SA:n Banditon tyylinen auto, jonka matkustajanpenkeillä on konarit, kuski tosin ei voi ampua)
- Taso 3 - Vulcan 4x4 (sama auto kuin mitä haasteessa käytetään, katolla tehokas minigun)

Race Challenge

Tämän saa Evalta, kun on tehnyt Destruction Race Challengesta ainakin yhden levelin. Tässä haasteessa pitää ajaa ympäri PMC:tä Racing Infernolla checkpointeja keräillen. Auto voi ottaa paljon vahinkoa, jos ajaa pompuista (lukuunottamatta radan loppupuolella tulevaa ramppia) liian kovaa, joten ota rauhassa, lukuunottamatta kolmostasoa, jolloin vauhdin pitää vain olla yksinkertaisesti äärimmäisen kova. Alussa sinun pitää ajaa sillan yli, sitten vasemmalle minipensaslabyrintin läpi, HQ:n oikeaa laitaa, takapihan kautta kiitoradalle, kääntyä ympäri sen päässä, ajaa rampista aidan yli valtatielle ja sieltä tulla takaisin PMC:n pihaan, mennä uudestaan sillan yli ja viimeiselle checkpointille. Kuten jo äsken sanoin, vältä turhan kovaa ajamista, auto on herkkä.

Palkkio:
- Taso 1 - Saboteur (moottoripyörä, jonka sivuvaunussa on konekivääri)
- Taso 2 - The Black Heart (aseeton auto, mutta voi olla ihan mukavaa ajella)
- Taso 3 - Panzercycle (moottoripyörä, jossa on konarit, mutta tällä kertaa niitä voi käyttää itse)

13. Misha Milanich

Tämä tehtävä aukeaa, kun valitset Evan valikosta "Introduction to Misha". Samalla piraattisaaret aukeavat ja niille ilmestyy merkki, josta voi aloittaa tämän homman. Varaudu pitkään matkaan, ja jos on pakko, voit vaikka tilata helikopterin - tai vaikka veneen, kun vesiteitsekin pääsee nopeasti saarille.

Kun tehtävä alkaa, sinun on kerättävä yhdeltä saarelta kolme Bunker Busteria, jotta Misha voi tuhota "Lieutenantin" bunkkerin. Voit ottaa vaikka vesiskootterin, joka ainakin kulkee kovaa, mutta kestävyys ja aseistus ovat sitten asia erikseen. Kun pääset saarelle, jossa BB:t ovat, aja skootteri rannalle ja ammu ensimmäiset VZ:laiset, jotka vastaan tulevat. Voit käyttää 105mm Artillerya joidenkin kohteiden tuhoamiseen, jos haluat, mutta sillä ei oikein ole merkitystä. Mene mäkeä ylös ja käy hoitelemassa Scorpion-tykkiä käyttävä mies, jonka jälkeen tapa kaikki viholliset läheltä ja räjäytä tykki, jotta Ewan voi hakea Bunker Busterit. Jatka mäkeä ylöspäin nousemista. Mitään erityistä vinkkiä mihinkään kohtaan ei ole, paitsi että BB:iden lähellä ei kannata kauheasti alkaa ramboilemaan, ne saattavat räjähtää. Varasta ne aivan kuin mikä tahansa normaali ilmahyökkäys. Kun kaikki kolme on saatu ja VZ:n joukkoja kaatunut mahtivoimasi edessä (ainakin jos pelaat Mattiaksella), kartalle ilmestyy uusi merkki bunkkerin kohdalle.

Jos haluat mennä sinne nopeasti, käytä tartuntakoukkua varastaaksesi ilmassa kiertelevän Kestrel Attack Copterin. Tämä varastetaan rämpyttämällä ensin ympyrää ja sitten neliötä, ei turhan hankalaa. Kun kopteri on sinun, lennä VZ:n rannikkovartioiden yli tukikohdalle, jonka keskellä bunkkeri on. Kannattaa varmistaa, että sinulla on polttoainetta riittävästi, sillä sitä tarvitaan 300 yksikköä Bunker Busterin käyttämiseen. Varo Anti-Air Missile-tyyppejä torneissa ja tuhoa pari bensatankkia bunkkerin lähellä olevien sinkoheppurakennusten vierestä varmistaaksesi, ettei ongelmaa ole. Kun olet valmis, hyppää kopterista, tuhoa se, jottei kukaan pysty käyttämään sitä ja ota stockpilen kautta käyttöön Bunker Buster. Valitse se ja tähtää laserosoitin bunkkeriin. Misha tuhoaa sen kätevästi tehokkaan ohjuksen avustuksella ja sinulla on sitä kautta sitten tiimin viimeinen jäsen hommattuna.

Palkkio:
- Misha tiimiisi lentokonepilotiksi

Airstrike Challenge

Viimeinen PMC:n haaste, joka alkaa, kun puhut Mishalle. Haasteessa sinulle annetaan kaksi ilmahyökkäystä, joilla sinun täytyy aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa. Hyökkäykset eivät ole tehonsa puolesta parhaimpia mahdollisia, joten tähtäys täytyy tehdä huolella. Valitse yksi stockpilesta ja osoita laserosoitin samalla tavalla kuin Bunker Busterin kanssa, tosin tällä kertaa se on syytä pitää tasaisena, kunnes pommi putoaa. Keskitä laserosoitin johonkin keskelle aluetta, johonkin räjähtävään. Jokaisesta tuhotusta punaisesta tynnyristä saa yhden pisteen, jeepeistä kaksi, rekoista kolme ja isoista bensatankeista viisi. Vaikka ensimmäinen pommi menisikin mistiin, voit käyttää vielä toisen, joka tosin täytyy tähdätä tarkkaan pistemäärän saavuttamiseksi. Ensimmäisellä tasolla vaadittu pistemäärä on 60, toisella 80 ja kolmannella 100.

Palkkio:
- Taso 1 - Scorcher (GTA SA:n Banditon tapainen auto, jossa on kranaatinheittimet)
- Taso 2 - Triton Patrol Boat (Vene, jossa aseistusta, ei kai sitten muuta sanomista...)
- Taso 3 - The Urban Commando (Nopea urheiluauto, josta löytyy tehokas AT-ohjuslaukaisin)

Introduction to the PLAV

Tämä on pelkkä välivideo, joka aloitetaan puhumalla Fionalle ja valitsemalla PLAV:n esittely (kannattaa tosin varmistaa, että UP:n Standing Bountiesit on tehty, koska tästä välivideosta eteenpäin PLAV raportoi kaikista hyökkäyksistä). Välivideon jälkeen aukeaa muutamia tavaroita PLAV:n kauppoihin ja heidän ensimmäinen tehtävänsä on aloitettavissa. Jos et ole vielä päättänyt mennä kasvattamaan tiimiä, tässä vaiheessa Meridan ja Guanaren kaupungit ja Amazonasin alue aukeavat.

Palkkio:
- PLAV Supply Drop (perusaseita tuova aselaatikko) (kauppaan)
- Corales Scout (PLAV:n peruskulkupeli, tosin aseeton) (kauppaan)
- Castro Transport (PLAV:n kuljetuskopteri, ei aseita (kauppaan)

14. Orinoco River Outpost

PLAV: n tehtävät alkavat tukikohdanvaltauksella. Vallattava kohde on PLAV HQ:sta katsottuna heti toisella puolella tietä, joen varressa. Mitään erikoista, ennennäkemätöntä ei tule olemaan tässä tukikohdassa, ja se on aika helppo vallata, sillä homma on lähinnä sitä samaa "tapa VZ:laisia, kutsu kopteri ja suojaa kavereitasi, kun he menevät sisälle ja estä VZ:laisia valtaamasta paikkaa takaisin" -juttua, ei mitään erityistä tai uutta. Kun tukikohta on vallattu, saat palkkiosi. (Turha esittää mitään kummempia läpipeluuohjeita tämmöiseen perustukikohtaan)

Palkkio:
- 300.0K
- Martinez APC (PLAV:n tankki, jossa tosin ainoastaan matkustajan käytettävissä oleva konekivääri, ei muuta) (kauppaan)
- Support Weapons Drop (Automatic Rifle + RPG) (kauppaan)
- Artillery Strike (perusilmahyökkäys, joka suhteellisen hyvä, lentokonepilottia ei tähän tarvita) (kauppaan)
- PMC Fuel Storage Upgrade (kauppaan)

15. Eastern Merida Outpost

Tämä tukikohdanvaltaus aloitetaan Orinoco River Outpostilta. Vallattava kohde on taas sangen lähellä, Meridan itäpuolella olevan tien päässä, hitusen syrjässä kaupungista. Tämä paikka on jo tarkemmin vartioitu ja tankkikin on paikalla, mutta jos varastat sen (se on samaa mallia kuin Solanon kartanossa toisessa tehtävässä varastettu, eli ei ongelmia näppäinyhdistelmien kanssa) pääset voitolle, eikä muu homma ole enää muuta kuin PLAV-joukkojen kutsumista paikalle hoitamaan loput hommasta.

Palkkio:
- 300.0K
- Cavalera Light Tank (PLAV:n paremman pään tankki, joka tosin jää modernimpien taistelutankkien varjoon) (kauppaan)
- Chinese Sniper Kit (tarkkuuskiväärin sisältävä aselaatikko) (kauppaan)
- PMC Fuel Storage Upgrade (kauppaan)

16. Southwestern Amazon Outpost

Tämä on PLAV: n viimeinen tukikohdanvaltaus, ja se aloitetaan edelliseltä vallatulta tukikohdalta. Tässä paikassa ei oikein ole mitään muuta erityistä kuin se, että taas yksi RPG-rakennus on paikalla ja sen sisältönä olevat viholliset voivat pahimmassa tapauksessa pilata onnistumismahdollisuudet ja kunnolla. Tämän lisäksi valtaamiseen tarvitaan neljä PLAV:n sotilasta kolmen sijaan, mutta heitä sentään myös tuodaan paikalle neljä. Varmista, että RPG-rakennus on maan tasalla ennen kuin kutsut helikopterin, ja sitten suojaat niitä neljää PLAV:laista, kunnes kaikki menevät sisälle. Onnittelut, kaikki PLAV:n vaatimat tukikohdat on nyt vallattu!

Palkkio:
- 300.0K
- Castro V Attack Copter (lukuisilla aseilla, joista osa matkustajien käytössä, varustettu hyökkäyskopteri) (kauppaan)
- PMC Fuel Storage Upgrade (kauppaan)

Standing Bounties (PLAV)

PLAV haluaa sinun tappavan UP:n jäseniä. Ei mitään erityistä, nämä varmasti saat jo kerätessäsi HVT:ita, jos ammut kaikki UP:laiset heidän arvokkaiden jäsentensä luota.

Palkkio:
- 3: Bolivar Guntruck (sama kuin minkä saa talontuhoamisesta, tosin tämä tulee stockpileen)
- 10: Cavalera Light Tank (PLAV:n tankki, taas stockpileen, kranaatinheitin löytyy)
- 25: Castro-V Attack Copter (hyökkäyskopteri, edelleen stockpileen)
- 50: Bolivat Quad (miniguneja sisältävä rekka) (kauppaan)

Verify HVT's (PLAV)

Taas kerran HVT-tehtäviä, joista viisi tehdään UP:ta ja viisi VZ:aa vastaan. Mitään erityistä näihin ei liity, muuta kuin että taas erikoispalkkioita luvassa.

Palkkio:
- 1: Cardenas Inflatable (PLAV:n partiointivene, josta löytyy konekivääri)
- 3: Bombing Run (simppeli ilmahyökkäys, heitä savukranaatti ja pommi tiputetaan siihen, hyökkäys voi tuhota taloja)
- 5: Daisy Cutter (ilmahyökkäys, tuhoaa kaiken "pehmeän" melko suurelta alueelta)
- 8: Bombing Run (sama kuin edellä) (kauppaan)
- 10: Daisy Cutter (sama kuin edellä) (kauppaan)

Destroy Targets (PLAV)

PLAV: n 13 kohderakennusta ovat mukavan pienellä alueella, joten tuhoamisen ei pitäisi kestää kauan. Kuten UP:nkin (ja muiden ryhmien) tapauksessa, näistäkin saa palkkioita saavutettuaan tietyt määrät.

Palkkio:
- 1: RPG Kit (aselaatikko, jossa RPG) (kauppaan)
- 3: Combat Air Patrol (ilmahyökkäys, lentokonepilottisi tuhoaa alueen helikopterit) (kauppaan)
- 5: Bolivar Guntruck (kaksi 360 astetta kääntyvää konaria takana) (kauppaan)
- 8: Civilian Car (ei mitään erityistä, mutta antaa kaikkialle sopivan kansalaisvaleasun) (kauppaan)
- 13: Arbenz Mobile AA (minigunin sisältävä tankki, tosin ei pommeja ammuttavissa) (kauppaan)

Destroy Billboards! (PLAV)

PLAV haluaa sinun tuhoavan mainoskylttejä. Niiden koolla tai sisällöllä ei ole väliä. Paras tapa tuhota ne on tilata tankki ja ampua niitä. Jos ei ole saatavilla, ammu kylttejä RPG:llä tai tuhoa C4:lla.

Palkkio:
- 1: C4 Supply Drop (C4:sta sisältävä aselaatikko) (kauppaan)
- 5: Corales MG Scout (konekiväärillä varustettu PLAV:n jeeppi, samantyylinen kuin Iguana MG) (kauppaan)
- 10: Castro-II Attack Copter (taas yksi PLAV:n hyökkäyshelikopteri, tosin varsin kömpelö eikä sovellu ohjusten väistelyyn)
- 20: Tank Buster (tankkien tuhoamiseen käytetty ilmahyökkäys) (kauppaan)
- 40: Castro-II Attack Copter (sama kuin edellä) (kauppaan)

17. Corporate Headhunting

Tämä tehtävä on aloitettavissa Eastern Merida Outpostilta. Vaikka tavoitteena onkin VIP:ien assassinoiminen, snaipperia ei tarvita ollenkaan, ei ainakaan silloin kun käyttää minun taktiikkaani. Kohteita on neljä, kaksi on varsin lähellä olevalla UP:n alueella, johon meneminen tosin on tunkeutumista ja sotilaat hyökkäävät kimppuusi, jos menet sinne. Kolmas on UP Depotissa Maracaibossa ja neljäs on saman kaupungin länsipuolella pienellä alueella, joka on myös ns. "Trespassing Zone".

Aloitetaan lähimmistä. Ota joku kulkupeli ja syöksy vain suoraan sisään, pistäen pystyyn kunnon kinkerit. Ensimmäinen löytyy, kun menet polkua eteenpäin, ja hänet voit vain liiskata autosi alle tehdäksesi nopeaa jälkeä. Tässä vaiheessa tosin alkaa jo viimeistään luoteja lennellä, mutta älä välitä edes raportoijista, vaan mene kohti toista kohdetta tällä alueella ja tee vaikka sama temppu. Jos ei pysty, niin poistu autosta ja ammu hänet.

Taivailla kiertelee Combat Rogue, joka on hyödyllinen väline tehtävän loppuvaiheeseen. Käytä tartuntakoukkua (jos et ole hommannut sitä tässä vaiheessa, on jokin kyllä jo pielessä) varastaaksesi sen. Näppäinkombo on vasen sauva ylös ja sen jälkeen ympyrä. Pitkä lentomatka UP Depotille, ja voit pistää helpon suunnitelman käytäntöön. Vaihda miniohjuksiin ja laukaise yksi vihollisen päälle. Tässä välissä sinua kohti aletaan ampua, joten pakene neljännelle kohteelle ja tee sama kuin kolmannen kanssa. Tehtävä suoritettu.

Palkkio:
- 300.0K
- Castro Attack Copter (taas yksi PLAV:n Castro-hyökkäyskopterimodelleista) (kauppaan)

18. Paint the Town

Tämä on pelin ensimmäinen oikeasti vaikea tehtävä, joka voi olla todella hankala. Ennen sitä kannattaa varustautua ja varmistaa, että sinulla on riittävästi fuelia muutamaan ilmahyökkäykseen, C4:sta sekä muutama Tank Buster (tai vaihtoehtoisesti UP Tank Attack). Tehtävässä Merida pitää tyhjentää VZ:n soltuista. Kannattaa huomata, että jos suoritat homman ilman, että ainutkaan siviili kuolee, saat bonusta. Sivumennen sanoen myös Artillery Strike voi toimia.

Aluksi sinun täytyy saada Mendez, VZ:n korkea-arvoinen tyyppi, pois piilostaan. Tämä tehdään tuhoamalla kolme merkittyä rakennusta. Kannattaa tosin huomioida, että kadut ovat jostain kumman syystä, kenties hyökkäykseen valmistautumisen vuoksi, paljon Jaguar-tankkeja. Kaiken varalta kannattaa harjoitella sen varastamista - ensin siis rämpytetään ruksia ja sitten neliötä. Tankit ovat hyviä talojen tuhoamiseen, mutta vihollisten käytössä olevat voivat tuhota omasi, niinpä vaihtoja on tiedossa. Toinen vaihtoehto tuhoamiseen on C4, mutta tankit kannattaa pitää etäällä. Älä kuitenkaan haaskaa ilmahyökkäyksiäsi niihin, ellei niitä sitten ole saatavilla oikein reilusti.

Kun talot ovat maassa, alkaa vaikein vaihe, kirkon suojelu. Kun tulet sinne, PLAV:n joukkoja on jo sen ympärillä. Alue kannattaa opetella ulkoa. Itäpuolella on Artillery Gun keskellä ja kaksi Recoilless Riflea sivuilla, länsipuolella vain kaksi RR:ää. Artillery Gun on tehokkaampi, mutta paljon hitaampi ja kömpelömpi. Mene siihen, se on aluksi käytössä oleva ase. Oletko valmis?

Tankkien hyökkäys alkaa idästä, ja yksi tulee suoraan edestäpäin. Ammu se ennen kuin se ehtii tuottaa vahinkoa. Toinen tulee koillissuunnalta, joten valmistaudu, ja kun se pysähtyy, viimeistään tällöin pitäisi pommien upota. Hetken päästä yksi tulee etelästä, mene äkkiä pois Artillery Gunista ja käytä oikeanpuoleista Recoilless Riflea. Ammu sillä tankki ja ehkä saat sen tuhottua ajoissa. Nyt tankit hyökkäävät lännestä, nappaa äkkiä toinen RR ja ammu sillä toinen tankki. Toisen pitäisi osua RR: ään ja tuhota se, mutta ei haittaa. Heitä tankkiin joko C4 tai Artillery Strike, ja homma hoituu.

Tämän jälkeen tankit tulevat mahdollisesti randomilla, mutta tulivat ne mistä tahansa, kannattaa muistaa käyttää AG:tä ja RR:ää mahdollisimman usein. Myös RPG on käytettävissä, kranaatinheittimeen ei kannata luottaa tehottomuuden takia sen enempää kuin tavallisiin kranaatteihinkaan. Jos tankkeja on liikaa, käytä Tank Busteria tai UP Tank Attackia, kunhan fuelit riittävät. Kun "Tracing Mendez"-mittari on täynnä, alkaa seuraava vaihe.

Mene stadiumille. Kannattaa ottaa yksi Jaguar Tank, sillä semmoinen ainakin hoitaa homman ja naamioi sinut VZ:laiseksi. Ennen kuin teet mitään hätiköityä, varmista, että olet jatkuvasti etäällä Mendezistä ja hän ei ole sinun ja RPG-miesten välissä. Kaikki RPG-miehet on syytä ampua, ettei käy niin kuin minulle ekalla kerralla (Mendez kuoli, kun ohjus osui häntä päin). Siinä vaiheessa, kun Mendez alkaa jäädä yksin, mene äkkiä hänen luokseen, varmistaen tosin että kukaan ei saa tankkia itselleen (tuhoa se) ja kaappaa Mendez niin kuin kuka tahansa HVT. Käytä "Extraction"-vaihtoehtoa stockpilesta ja lastaa hänet PLAV-kopterin kyytiin. Näin vaikeita tehtäviä ei sitten vähään aikaan tulekaan, korkeintaan ärsyttävämpiä tehtäviä.

Palkkio:
- 700.0K
- (bonus) 300.0K, jos yksikään siviili ei kuollut

19. Jungle Cruise

Tämä on taas kolmetasoinen tehtävä, jossa ajetaan PLAV: n prototyyppiveneellä checkpointien läpi. Rata on jatkuvasti sama, mutta luonnollisesti tasoilla on eroja. Kontrollit veneellä ovat samat kuin muilla. L2:sta käytät "Jet Boost": ia, joka antaa lisävauhtia joksikin aikaa. Joka tasosta saa 300 tuhatta dollaria ja 500k päälle, jos vene on hyvässä kunnossa.

Taso 1:

Aika helppoa. Ei mitään erityistä, mutta joistain kohdista kannattaa ampua miinat ennen kuin päädyt sinne. Aikaa annetaan niin paljon, että eipä siinä mitään...

Palkkio:
- Arbenz Mobile AA (tankki, jossa minigun, tosin ei päätykkiä)

Taso 2:

Vaikeammaksi menee, tällä kertaa miinoja on enemmän ja VZ ja UP taitavat olla jollain tyylillä aggressiivisempia pysäyttäessään sinut. Ei tämä silti mikään kauhean kova ole.

Palkkio:
- Junker (hidas ja ruostunut auto, joka sentään antaa siviilivaleasun) (kauppaan)

Taso 3:

Hanki co-op-seuraa.

Palkkio:
- Prestes Patrol Boat (vene, jota käytät tässä tehtävässä) (kauppaan)

20. Tropical Island Getaway

Tämä on iso homma, jossa sinun pitää mennä tuhoamaan VZ:n hallussaan pitämä linnake hevosenkengän muotoisella saarella pohjoiseen Maracaibosta. Jos olet hyvissä väleissä UP:n kanssa, kannattaa tilata kyyti lähimmälle laskeutumisalueelle. Jos menet saarelle veneellä, älä mene lahden kautta, vaan mieluummin sivulta. Aivan liian moni AT-ohjuksilla sun muilla varustautunut tyyppi on muuten vastassa.

Sivutavoite on tuhota kahdeksan vihollisten pienempää rakennelmaa, jotka eivät ole mitenkään vaikeita tuhota. Yksi kappale C4:sta (yhden talon tapauksessa kaksi) tai pari RPG:n laukausta riittää tuhoamaan kaikki. Tosin ne talot ovat täynnä RPG-tyyppejä, mutta kai olet jo tarpeeksi kehittynyt pelaaja vältelläksesi kuolemaa...?

Linnakkeenkaan tuhoaminen ei ole mikään suuri homma. Itse sain yhdellä Rocket Artillerylla (joka oli tarkoitettu kylläkin kahteen vierekkäin olevaan pienempään taloon) tuhottua ensimmäisen kohdan. Silta ja sen toinen puoli menivät maan tasalle Bombing Runeilla. Mitään kummallista tässä tehtävässä ei ole, vaikka se iso homma onkin.

Palkkio:
- 800.0K
- (bonus) 600.0K (jos tuhoat kaikki 8 pienempää "barrackia"

Introduction to the Pirates

Tämä avautuu jo Paint the Townin jälkeen, mutta yksi ryhmä kerrallaan, ettei tule sekaannuksia HVT: issa tai jossain. :] Tämä on pelkkä välivideo ja avaa piraattien ensimmäisen tehtävän heidän HQ:staan. Samalla aukeaa pari esinettä heidän kauppaansa.

Palkkio:
- Pirate Supply Drop (haulikko ja konepistooli) (kauppaan)
- Russian Sniper Kit (venäläisten valmistama tarkkuuskivääri + ammuksia) (kauppaan)
- Iguana MG (VZ: n käyttämä konekiväärillä varustettu jeeppi, naamioi sinut heiksi kätevästi) (kauppaan)
- Toucan Transport (aseeton, mutta ketterä ja VZ: n jäseneksi naamioiva kopteri) (kauppaan)

21. Blended With a Twist

Tämä on yksi sellainen kolmetasoinen tehtävä, joka on mahdollistakin tehdä ilman co-op-kaveria (ilahduttavaa?). Ei vihollishyökkäyksiä, ei ainakaan skriptattuja sellaisia, ainoastaan vesiskootterilla ajoa checkpointien läpi. Yhdessä välissä tulee miinoja, mutta Lil' Dimban koon vuoksi niitä on paljon helpompi väistellä kuin Jungle Cruisessa. Joka tehtävästä saa 100 tuhatta dollaria palkkiota, sekä sitten vähän erikoisjuttuja.

Taso 1:

Tässä voit hyvin opetella reitin ulkoa. Jos et ole kummoinen kuski, kannattaa kurvata suoraan ramppien vierestä ilman että lennät niistä, koska vesiskootteri menettää energiaa joka ramppilennosta. Tosin siellä loppupuolella on pari pakollista hyppyä, koska muuten vaihtoehtona olisi törmäys laituriin. Siinä hypyssä, jossa mennään rakennelman alta, kannattaa hidastaa vauhtia, jotta pääsee läpi.

Palkkio:
- Wave Skimmer (samantyylinen vesiskootteri kuin Little Dimba, jota tehtävässä käytetään, ei tosin aseita) (kauppaan)

Taso 2:

Aikaraja on vähän tiukempi, mutta mitään uutta ei löydy. Erityisesti alussa tosin täytyy ehkä painaa aika kovaa, ettei aika lopu heti kättelyssä. Jälkeenpäin voi vähän rauhoittaakin menoa, kun aikaa riittää.

Palkkio:
- Motorboat (yksipaikkainen vene, joka on aika hidas ja ei tykkejä, joten ei erityisen upea) (kauppaan)
- Monster Truck (yksinkertaisesti monsteriauto, jolla on kiva ajella, mutta ei aseita) (kauppaan)

Taso 3:

Erittäin tiukka aikaraja ja checkpointeista saa sen verran vähän lisäaikaa, että tarkkana pitää olla, jos haluaa napata voiton tästä. Loppujen lopuksi ei turhan vaikea, kunhan alku sujuu ja miinoihin et osu.

Palkkio:
- Sports Car (tiputtaa randomilla jonkun nopean urheiluauton, esim. Veloce) (kauppaan)
- Devilwboy's Buggy (samantyylinen kuin Scorcher tai muut, sisältää konarit) (kauppaan)

22. Yo-Ho-Ho And a Truck Full' O Rom

Tämä tehtävä avautuu, kun olet tehnyt Blended With a Twistin ensimmäisen tason. Tehtävä on taas kerran kolmitasoinen homma. Aivan aluksi ilouutisena sellainen, että UP:n esittelytehtävä ei ollut pelin ainoa, jossa pitää kuljettaa lava-autolla tavaraa! Eikös ole upeaa? :D Tällä kertaa kuljetettavana on rommia, ja aloituspisteen ollessa Maracaibon pohjoispuolen kylässä päätepiste on Maracaibo Coast Highwayn varressa oleva rakennus, johon on kyllä paljon matkaa, joten tehtävä ei ole helppo.

Taso 1:

Rommia ei tarvitse saada kohteeseen paljon. Valmistaudu toimintaan heti alussa, sillä lava-auto on UP:n "Trespassing Zone"-alueella, jossa oleminen siis saa heidät hyökkäämään kimppuusi. Kannattaa hoidella viholliset lava-auton läheltä ja sitten vasta alkaa ajaa. UP:n sotilaat jahtaavat sinua matkan aikana Raveneilla, mutta haaste ei ole kovin kova, kunhan et kolaroi turhaan. Nopein reitti kulkee Maracaibon länsipuolella (ei tosin aivan lentokentän luona, mutta aivan taajaman rajamailla).

Palkkio:
- Buju Technical (piraattien peruskulkuneuvo, eli lava-auto konekiväärillä varustettuna) (kauppaan)

Taso 2:

Ainakin kolmasosa rommista vaaditaan läpäisemiseksi, joten eipä ole niin käsittämättömän helppoa enää. Ei varsinkaan, kun UP jahtaa Ravenien lisäksi Archer Guntruckeilla - mutta siltikin on helppoa, ja itse sain muistaakseni kaiken vietyä. (Ja ei, en ole "hardcore gamer"...)

Palkkio:
- Gunney Attack Copter (piraattien hyökkäyskopteri, aika peruskamaa, mutta ketterä sentään) (kauppaan)

Taso 3:

Juuh, tässä voi tulla tappi vastaan, mikäli co-oppiin ei seuraa löydy. Ainakin puolet rommista pitää viedä, ja perässä on helikoptereita, jotka tekevät tehtävästä heti kamalan tehdä. Tyyli mennä läpi on sellainen, että co-op-kumppani ottaa jonkun helikopterin (vaikka nyt Anacondan) ja tiputtaa taivaalta kaikki UP:n hyökkäyskopterit samalla kun lava-autoa ajava pelaaja ajaa rauhassa kolaroimatta liikaa. Kannattaa tosin muistaa, että autoillakin jahdataan yhä, joten molemmille riittää tehtävää.

Palkkio:
- Armadillo (VZ:n tankki, jossa tosin on pelkkä konekivääri) (kauppaan)

23. Central Island Outpost

Kuten edellinen, tämäkin on mahdollista aloittaa, kun ainakin yksi taso piraattien ensimmäisestä tehtävästä on hoidettu pois alta. Taas siis tyypillinen tukikohdanvaltaus, mikä ei ole piraattien tapauksessa yhtään sen erikoisempaa kuin muillakaan tähän asti nähdyillä ryhmillä. Koska tukikohta sijaitsee eri saarella, lienee sopivinta mennä veneellä (ei helikopterilla, koska AA:t partioivat aluetta, eikä uiden, koska todennäköisesti kuolet veteen). Kun olet siellä, alkaakin taas tyypillinen ammuskelu, mutta tärkeintä on tappaa kaikki ne, joilla on AA Missile, koska jos yksikin näistä elää, piraatit eivät voi tuoda valtaajia tukikohdalle. Käy kaikki kohdat läpi C4:n avulla ja kutsu sitten "Boarding Party" tukikohtarakennuksen lähelle. Kun sisälle on saatu kolme piraattia ilman AA-tykitystä, homma on selvä.

Palkkio:
- 300.0K
- PMC Fuel Storage Upgrade (kauppaan)

24. Endangered Cargo

Tämä on taas niitä kolmetasoisia tehtäviä, joka aloitetaan Central Island Outpostilta. Tavoitteena on kuljettaa papukaijahäkeillä lastattu lava-auto saaren toiselle laidalle piraattien satamaan, josta papukaijat voidaan viedä avomerelle ja pois. Ongelmaksi muodostuu, kuten arvaatkin, hyökkäykset matkan varrella, tällä kertaa VZ on asialla.

Taso 1:

Eipä tässä mitään, papukaijoja ei tarvitse kovin paljon eikä VZ ole edes kovin aggressiivinen. Kannattaa tämän vuoksi ajaa hitaasti, jos haluat parhaat mahdolliset rahat, ja kun pääset pienelle kylälle aivan sataman lähellä, aja aivan hitaasti, ellet sitten päättänyt valita reittiä sen ympäri, mikä on ainakin nopeampi.

Palkkio:
- Armadillo Jammer (Armadillon versioitu versio, jonka tarkoitus on estää vihollisten radiokeskustelut) (kauppaan)

Taso 2:

Enemmän papukaijoja tarvitaan ja VZ on jo valmistautunut siihen, että olet kiertelemässä saarta taas kerran, joten tarkempi sopii olla. Kylän halki vievä reitti lienee turvallisin, koska siellä ei ole ainoatakaan VZ:laista, mutta ennen kuin pääset sinne, voi tulla melkoisen hankalaa.

Palkkio:
- Kestrel Attack (VZ:n ketterä hyökkäyskopteri, jossa on minigunit ja yksi (aivan, YKSI) AT-ohjus) (kauppaan)

Taso 3:

Helikopterit perässä, kannattaa olla Anti-Air Missile mukana. Aina kun yksi tulee, autosta pois ja ammut alas. Tai sitten olet vaan nopea ja välttelet miniguneja parhaasi mukaan. Puolet papukaijoista pitää saada.

Palkkio:
- Capuchin AA (VZ:n rekka, jossa on AA-minigunit)
« Last Edit: 30.08.09 - klo:10:52 by Carbonox »
Saints Row 3!

Carbonox

 • Veteraani
 • Bodyguard
 • ******
 • Posts: 2 643
 • PSN ID: Carbonox (lisäykseen siis :P)
  • 100% läpipeluuopas GTA IV:hen!
Vs: Mercenaries 2 - tehtävien läpipeluuopas! [ÄLÄ postaa]
« Reply #1 on: 09.12.08 - klo:16:18 »
25. Mainland Outpost

Tämän aloittamiseen ei tarvita mitään kummempia, se tulee saataville heti kun Central Island Outpost on vallattu, ja sieltä tämäkin tehtävä alkaa. Tukikohta sijaitsee East Maracaibon alueelta itään, joen toisella puolella aivan Caracasin lähellä. Suositeltavaa on aloittaa menemällä vaikka Kestrel Attack Copterilla alueelle (kunhan valeasusi aktivoituu ensin, muuten olet pulassa). Laskeudu aivan tukikohdan eteen ja kutsu nopeasti hyökkäysryhmä paikalle. AA: t voivat osoittautua ongelmaksi, mutta välttämättä ne eivät saa piraattien kopteria tuhottua ennen kuin ryhmä on jo ulkopuolella. Jos olit todella nopea, voit vallata tämän ilman ongelmia nopeasti, käyttämättä vaikeaa (tosin tarkoituksenmukaista) tyyliä, joka olisi alueen lähestyminen veneellä ja joka iikan kaataminen matkalla tarpeeksi lähelle. Aivan liian vaivalloista.

Palkkio:
- 300.0K
- Anaconda (yksinkertaisesti pelin paras helikopteri ilman epäilyksiä :]) (kauppaan)
- Speedboat (nopea vene, tosin ei aseita, mutta onpahan nopea!) (kauppaan)
- PMC Fuel Storage Upgrade (kauppaan)

26. Black Market, Warm Heart

Mikä ihme näissä lastihommissa on? Tämä on jo kolmas, mutta ei ainakaan niin ärsyttävä kuin edelliset. Sinun pitää kuljettaa jotain "mystisiä" paketteja Mainland Outpostista aina Meridaan saakka. Käytännössä matkalle ei mahdu muuta kuin silta ja pitkä pätkä järven rantaa seuraavaa tietä, mutta kun tietysti VZ ja UP ovat taas kimpussa. Myös on hyvä ottaa huomioon, että sillalla kimppuun saattavat käydä AN-soltut, jotka vihaavat piraatteja siinä missä muutkin... Jos muuten on kaikki paketit lopussa mukana, niin tulee pari milliä ekstraa.

Taso 1:

Varovasti! Sillan jälkeen kannattaa varoa tiellä ajamista, koska ensimmäisestä tiesulusta pamahtaa öljytankkeri ja räjähdys ei tee kivaa autollesi, jos sen lähelle menet. Lisäksi kaksi tornia kaadetaan edempänä, joten kannattaa pistää jarrut pohjaan (suositeltavampaa kuin täysi kaasutus) ja luovia sitten romujen läpi. Jälkipuoliskolla tulee pari AA-rekkaa, mutta ne eivät ole koskaan ampuneet ainakaan minua kohti. Myös tukkeja vierii kallioilta tielle, mutta nekään eivät ole koskaan minuun osuneet - ainoa varsinainen ongelma saattaa olla liian räväkkä ajotyyli ja siviilikulkuneuvot.

Palkkio:
- 300.0K + bonus
- Capuchin Guntruck (VZ:n tiesulkurekka, ne kaksi konaria perässä) (kauppaan)

Taso 2:

Käytännössä täysin sama kuin edellinen...

Palkkio:
- 300.0K + bonus
- Kestrel Tank Hunter (aika lailla sama kuin Attack-versio, mutta tässä onkin kaksi ohjusta) (kauppaan)

Taso 3:

Eiköhän ne helikopterit taas päätä liittyä. Käytä AA:ta, jos on tarve (ja varmaan onkin, tiehän on sentään niin suora, että kopterit saa helppoja osumia) ja yritä olla nopea, vaikka aikaraja nyt onkin tehtävässä lähinnä muodon vuoksi.

Palkkio:
- 300.0K + bonus
- Mosquito AA (helikoptereita vastaan käytettävä tankki, jossa on siis AA-ohjukset) (kauppaan)

Verify HVT's (Pirates) (Osa 1)

Piraateillakin on korkea-arvoisia kohteita, jotka pitää saada, elävänä tai kuolleena. Tuo "Osa 1" on tässä toisaalta siksi, koska puolet, eli viisi, on satelliittirajan toisella puolella eikä heitä voi napata ennen kuin tehtävä "Get Solano" on tehty. Itse suosin kaikkien bonuksien saamista mahdollisimman aikaisin, joten tehdään silti eka puolisko ensin. Kohteet ovat kaikkien ryhmien jäseniä (paitsi tietysti piraattien), ja aluksi kaapataan yksinkertaisempia, eli UP:ta, PLAV:ia ja VZ:aa.

- 1: Gunney Transpo' (piraattien kuljetuskopteri, ketterä sellainen) (kauppaan)
- 3: Iguana MG (eikös me saatu tämä jo? Kuitenkin VZ:n jeeppi, jossa on konari perässä) (kauppaan)
- 5: Motorcycle (tiputtaa satunnaisen moottoripyörän - ainakinhan tulee siviilivaleasu) (kauppaan)

Destroy Targets (Pirates) (Osa 1)

Tuhottavat kohteet ovat joko VZ:n pieniä bunkkereita eräällä HQ:n läheisellä saarella, sekä sitten UP:n laivoja vesillä. Helpoin tapa teilata kaikki on tilata Rogue Assassin ja ampua laivojen kansilta miniguneilla öljysäiliöt, jotka tuhoavat nämä. Bunkkereihin voi käyttää samaisen kopterin pikkuohjuksia, mutta muista varoa vihollisten ampumia ohjuksia. Helikopterit saattavat tulla perääsi, mutta sitä varten sinulla on minigunit niidenkin kaatamiseen, vai mitä? :) Yhtä laivaa ei voi saada tosin vielä...

- 1: Covert Supply Drop (pudottaa hiljennetyn pistoolin ja SMG:n, tosin stealthista nyt ei ole kauheasti hyötyä...) (kauppaan)
- 3: Armadillo AA (tehokkaan AA-minigunin omaava Armadillo-modelli) (kauppaan)
- 5: Utility Vehicle (satunnainen painavempi auto, ei tosin muuta hyötyä kuin siviilivaleasu) (kauppaan)
- 8: Jaguar Tank (VZ:n tankki, jossa on sekä kranaatinheitin että konarit) (kauppaan)
« Last Edit: 30.08.09 - klo:11:09 by Carbonox »
Saints Row 3!

virheraportti

 • Bodyguard
 • ******
 • Posts: 2 012
 • PSN: virheraportti
Vs: Mercenaries 2 - tehtävien läpipeluuopas! [ÄLÄ postaa]
« Reply #2 on: 14.08.12 - klo:00:44 »
Postasin mwahahaha

Viivakoodi

 • Assassin
 • *****
 • Posts: 1 107
 • Gamertag: eeMule, PSN ID: eMulee
Vs: Mercenaries 2 - tehtävien läpipeluuopas! [ÄLÄ postaa]
« Reply #3 on: 14.08.12 - klo:21:30 »
Postasin mwahahaha

breaking the law yeah mothafuckas!


GTA Fan

 • Assassin
 • *****
 • Posts: 1 264
Vs: Mercenaries 2 - tehtävien läpipeluuopas! [ÄLÄ postaa]
« Reply #4 on: 16.08.12 - klo:08:49 »
Postasin mwahahaha

breaking the law yeah mothafuckas!
Miten te uskallatte!  :o

Carbonox

 • Veteraani
 • Bodyguard
 • ******
 • Posts: 2 643
 • PSN ID: Carbonox (lisäykseen siis :P)
  • 100% läpipeluuopas GTA IV:hen!
Vs: Mercenaries 2 - tehtävien läpipeluuopas! [ÄLÄ postaa]
« Reply #5 on: 21.08.12 - klo:20:29 »
Ootte pahixia oottakaas vaan ku kerron lörölle!!!!!1!!!
Saints Row 3!

GTA Fan

 • Assassin
 • *****
 • Posts: 1 264
Vs: Mercenaries 2 - tehtävien läpipeluuopas! [ÄLÄ postaa]
« Reply #6 on: 23.08.12 - klo:14:25 »
Ootte pahixia oottakaas vaan ku kerron lörölle!!!!!1!!!
Eeeiiii!
**piiloutuu puun taakse**