Author Topic: Mitä mieltä?  (Read 856 times)

Latetzki

 • Ylläpitäjä
 • Consigliere
 • *****
 • Posts: 3 041
Mitä mieltä?
« on: 18.09.13 - klo:08:52 »
Nyt kun osa on päässyt jo pelaamaan V:tä, niin mitkä ovat mietteenne pelistä?

Hahmot ovat mielenkiintoisia ja hauskoja. Peli on nätti kuin mikä. Selvästi puristeltu kaikki konsolista irti.

Muuten mielestäni loistava jatko-osa mutta ajontuntuma on liikaa muuttunut ja PS3:ssa
ainakaan ruudunpäivitys ei ole aina kovin hyvä tietyissä tilanteissa.

Spoilerit ei kuulu tähän aiheeseen!

GTA Fan

 • Assassin
 • *****
 • Posts: 1 264
Re: Mitä mieltä?
« Reply #1 on: 18.09.13 - klo:11:16 »
Itse olen tähän mennessä sitä mieltä, että aivan loistava! Autot tuntuvat tosin vähän kummallisilta, kun en millään autolla tunnu pystyvän driftaukseen, tai edes powerslideen, kun se kummallisesti oikoo itsensä(Tai spinnaa), vaikka olisi mikä alla. Vaatii totuttelua varmaan.(Eikä niitä varmaan driftauseen ole tarkoitettukkaan..)
Xboxillakin näkyy pientä nykimistä, melko useinkin, mutta kyllä siihen tottuu(PC versiota odotellessa). Grafiikat ovat todella hienoja, autot kiiltävät realistisesti(Ei mitään ylivedettyä bloomia ala ENB Series), ja yksityiskohtia on kaupungissa jumalattomasti! Äänimaailma ei kyllä tästä maailmasta ole, pistin kuulokkeet päähän ja jähmetyin paikalleni, kuuntelin vain ääniä. Aivan loistavaa.

Todellakin kannatti hakea Special Edition Gamestopista, minä tykkään.

ReKoni

 • Yleisvalvoja
 • Assassin
 • *****
 • Posts: 1 847
 • PSN ID: ReKoni Lisätkää!
Re: Mitä mieltä?
« Reply #2 on: 20.09.13 - klo:10:02 »
Tähän mennessä peli on jaksanut vakuuttaa. Alku oli omaan makuun aika kankea mutta toisaalta peliin piti vähän tottuakkin. Nyt kun voin pelata kaikilla hahmoilla, niin peli on täyttä kultaa. Autojen ohjaus kyllä oli vähän omituinen alkuun, mutta siihenkin tottuu.


Viivakoodi

 • Assassin
 • *****
 • Posts: 1 107
 • Gamertag: eeMule, PSN ID: eMulee
Re: Mitä mieltä?
« Reply #3 on: 21.09.13 - klo:00:16 »
29h takana peliä ja pääjuoni läpäisty, joten aika kirjoitella tänne hieman mietteitä pelistä.

Aloitetaan nyt vaikka niistä hahmoista. Pelattavista hahmoista ehdottomasti lempparini on kotipoika-Franklin, miehellä on imo hauskimmat tehtävät ja muutenkin Franklinin taustatarina (ghetto yms. meininki) kiinnostaa eniten. Vähiten pidän taas Trevorista, kuka näin lyhyesti sanottuna on vain niin m****u jätkä. :D Michael taas on ihan perussälli, ihan perus hyvä hahmo, ei valitettavaa. Ääninäyttelijät tekevät kanssa aivan helvetin hienoa duunia, R-E-S-T-E-C-P!

Pelialueena toimiva Los Santoksen kaupunki (ja sitä ympäröivä seutu) on erittäin yksityiskohtainen ja kaunis pelialue, ja se nouseekin siksi lempi-pelialueekseni koko GTA-sarjasta. Lähes kaikkialla kaupungissa tapahtuu, minkä vuoksi pelialueeseen ei onneksi kyllästy ensimmäisen 10h aikana (krhmkrhmgtaivkrhm).

Käsikirjoitus on jälleen aivan priimatavaraa, kuten GTA-peleissä yleensä. Se sisältää loistavia juonenkäänteitä ja sekä aivan uskomattoman loppuratkaisun, mikä mietityttää vielä pitkään pelin jälkeen (okei, tämä on kirjoitettu pari tuntia pelin läpäisyn jälkeen, mutten vieläkään saa ratkaisua mielestäni :D). Tehtävät on perusvarmaa GTA-kamaa suurimmaksi osaksi, mutta toki peli esittelee täysin uudenlaisia tehtäviä, mitkä pitävät hyvin mielenkiinnon yllä. Myös uudet aktiviteetit ansaitsevat plussaa (golf, tennis, triathlon yms.), sillä kaikki on toteutettu Rockstarin tapaan erittäin laadukkaasti!

Grafiikat ovat mielestäni erittäin hyvät, ottaen huomioon kuinka perkeleen iso peli oikeasti on. Kuten aiemminkin jo mainittu, niin huomaa kyllä, että tämän sukupolven konsoleista on otettu tätä peliä tehdessä kaikki mehut irti. Fyysikkamoottorina jatkaa IV:stä tuttu Euphoria ja siitäkään ei ole mitään pahaa sanottavaa, tarjoaahan se aina hyvät naurut hahmon kompuroidessa portaissa/jäädessä auton alle. Ajofysiikoita on kuitenkin jostain syystä menty muuttamaan itsestäni hieman huonompaan suuntaan, mutta siihenkin tottui ajan kuluessa.

Mitäs vielä.. ei kai mitään. Tiivistettynä, GTA V on aivan uskomattoman kova peli, yksi tämän konsolisukupolven parhaimpia pelejä ja nousee omalla henk.koht. listalla TOP-3 GTA-peleihin San Andreaksen ja Vice Cityn rinnalle. Pelistä on vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa, mutta silti se ei ole aivan täydellinen videopeli. Toki tämä teksti on kirjoitettu aivan alkumeiningeissä ja mielipiteeni saattaa tulla vielä myöhemmin muuttumaan, mutta antaisin V:lle arvosanaksi 95/100. Aivan mahtavaa, muiden pelintekijöiden sietäisi ottaa mallia Rokkistaralta.

ps. pahoittelen mahdollisia aivopieruja, viimeyönä tullut nukuttua yhteensä 3h pitkäksi venyneen GTA V-session vuoksi.. :D
ps2 (asd). tää meni vähän enemmän arvostelun tapaiseksi kuin mitä mieltä-kirjoitukseksi mutta eniveis, syytän väsymystä.
« Last Edit: 21.09.13 - klo:16:28 by Viivakoodi »


GTA Fan

 • Assassin
 • *****
 • Posts: 1 264
Re: Mitä mieltä?
« Reply #4 on: 23.09.13 - klo:07:44 »
Nyt, kun on tullut pelattua pikkuisen enemmän, niin täytyy kyllä sanoa, että pelistä tuntuu löytyvän tekemistä vaikka muille jakaa.(Tai sitten olen hidas pelaamaan tjsp.. olen tehnyt n. 20 päätehtävää, ja ensimmäisen kerran GTA historiassa olen oikeasti tehnyt kaikkea muuta tarinan ohella. Jotenkin koukuttavaa vain ajella ympäri Los Santosia kuulokkeet päässä, ja kuunnella äänimaailmaa. Seuraavaksi jostain kuuluu "Hey stop that guy, he stole my bag", ja voi mennä hakemaan kyseisen laukun takaisin jos jaksaa.
Ryöstöissä pidän erityisesti mahdollisuudesta valita ryöstötapa, esim "kovaa ja tyhmästi" tai "hiljaa ja viisaasti". Hahmot ovat mielenkiintoisia, ainakin ne, mitä olen tähän mennessä tavannut.
Ajamiseenkin rupean tottumaan pikkuhiljalleen, mutta sladitus ei vieläkään onnistu :/
(PC versiota ja handling modeja odotellessa..)

virheraportti

 • Bodyguard
 • ******
 • Posts: 2 012
 • PSN: virheraportti
Re: Mitä mieltä?
« Reply #5 on: 26.09.13 - klo:22:11 »
Joo lisäänpä tähän jotain random ajatuksia. Puolet tarinatehtävistä läpäisty ja onhan se maittavaa menoa. Suurin osa pelin hahmoista vaikuttaa mulkuilta, mikä hieman latistaa intoa. Tehtävät ovat sopivan erilaisia. Autojen tuunaus on loistavaa, mutta en tykkää siitä, että niitä voi ohjata ilmassa ja kääntää oikeinpäin katoltaan. Lisäksi on perseestä, että ne räjähtävät tippuessasi nokka edellä esim. kielekkeeltä. Lisäksi olen löytänyt ällistyttävänkin paljon bugeja ja muita huolimattomuuksia pelistä, lähinnä ilmassa leijuvia puita ja kiviä sekä paikasta a paikkaan b teleporttailuja, kun hieman huonoon asentoon jonnekin joudut. Tässä nyt ei ole kyse normaalista, esim auton sisästä sen viereen teleporttaamisesta, vaan useiden metrien matkoista.

Kaikkine bugeineen ja ärsyttävine ominaisuuksineen silti hauska peli. Ei tule kuitenkaan saamaan minulta 100/100 tai edes 95/100 arvosanaa tällä hetkellä. Ollaan varmaan lähellä sitä ysikymppistä.